06.01.2023 Od Kukz Design Off

Recept na měkké perníčky (klasické)

Vykrajovátko Amorek

Milujeme perníčky, jejich pečení, vůni a chuť. S radostí se s vámi chceme podělit ještě s jedním receptem na vynikající medové perníčky hned měkké.

SUROVINY

500 g hladké mouky

150 g medu

100 g cukru (krystal)

120 g másla

1,5  č. lžička jedlé sody

2 lžičky mletého perníkového koření (dle chuti můžete více)

1 lžice kakaa 

1 vajíčko

  • Do velké mísy si nasypeme mouky a smícháme s kakaem a perníkovém kořením.
  • Do hrnce dáme med, cukr a máslo a necháme rozpustit na středním plamenu. Míchejte dokud se cukr nerozpustí. Jakmile začne vřít (do prvních bublin), hrnec sundáme z plamene.
  • Přidáme hned jedlou sodu a začne se velmi pěnit. Promícháme.
  • Necháme vychladit a pak dáme jedno vejce. Dobře promícháme metličkou.
  • Přidáme postupně mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • Zabalíme do folie a dáme do lednice přes noc. 
  • Těsto vyválíme na plát na 5 mm tloušťku. Vykrojíme z něj různé tvary.
  • Pečeme perníčky v předehřáté troubě do 180 C asi 6 minut. 

Upečené perníčky skladujte v uzavřené nádobě.

Po upečení perníčky budou měkké. Ale pokud se stane, že nebudou, tak je skladujte v chladu s kouskem rozkrojeného jablka, díky kterému dokonale změknou.

Recept na perníčky a vykrajovátka © Kukz Design

Copyright © Kopírování a další šíření receptů povoleno pouze s výslovným uvedením aktivního odkazu na stránky  Kukz Design.