vánoční cukroví z lineckého těsta s marcipánem
16.11.2021 Od Kukz Design Off

Recept na vánoční cukroví Andělky

Milujeme marcipán i andělky. Recept na vánoční cukroví z lineckého těsta. Vynikající křehké a mají ořechovou chuť. Překvapte rodinu i návštěvy opravdu lahodným andělským vánočním cukrovím.

SUROVINY na vánoční cukroví

75 g změklého másla
90 g cukr. moučky
1 lžíce vanilkový cukru
1 vejce
130 g hladké mouky
70 g mleté mandle
+ kakao či skořice
+ marcipán či fondán
+ jedlá tekutá zlatá barva
 

POSTUP na vánoční cukroví

1. Vyšlehat máslo s cukr. moučkou a vanilkovým cukrem.
2. Přidát vejce a vyšlehat.
3. Přidát mleté mandle.
4. Část mouky prosít do hmoty. Postupně přidávat ostatni mouku a rukama na vále vypracovat hladké nelepivé těsto. Zabalít do fólie a dát na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice.
5.Těsto rozválít na plát a pomocí formiček vykrájet tvary. Nasypat na talíř kakao (výraznější obrys) nebo skořice (světlý obrys) a namočit razítko, poté dát na těsto.
6. Dát sušenky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C do zlaté (asi 8 minut). Nechát vychladnit.
7. Fondán nebo marcipán rozválet na vále poprášeném moučkovým cukrem na plát, vykrájet kolečka, pomocí razítek ozdobit a obarvit zlatou barvou. Nalepit na sušenky, a voilà, máte hotovo! 
 
Recept na vánoční cukroví Andělky a razítka na fondán/sušenky Kukz Design
 
Copyright © Kopírování a další šíření receptů povoleno pouze s výslovným uvedením aktivního odkazu na stránky Kukz Design.