Recept na vánoční cukroví Andělky

vánoční cukroví z lineckého těsta s marcipánem
Andělské sušenky

Recept na vánoční sušenky Andělky – jemné a voňavé

Hledáte sladkou inspiraci na Vánoce? Tento recept na vánoční sušenky andělky vám ukáže, jak připravit jemné, voňavé sušenky, které se stanou ozdobou svátečního stolu. Sušenky andělky jsou oblíbené pro svou křehkost a jemnou chuť máslového těsta, často doplněného jemnou glazurou nebo kakaem.

Příprava je jednoduchá, a přesto výsledek působí elegantně a slavnostně. Tyto vánoční sušenky potěší rodinu i přátele a mohou se stát krásnou tradicí, ke které se budete každý rok rádi vracet.

SUROVINY na vánoční cukroví
  • 75 g změklého másla
  • 90 g cukr. moučky
  • 1 lžíce vanilkový cukru
  • 1 vejce
  • 130 g hladké mouky
  • 70 g mleté mandle
  • + kakao či skořice
  • + marcipán či fondán
  • + jedlá tekutá zlatá barva
 
POSTUP na vánoční cukroví
1. Vyšlehat máslo s cukr. moučkou a vanilkovým cukrem.
2. Přidát vejce a vyšlehat.
3. Přidát mleté mandle.
4. Část mouky prosít do hmoty. Postupně přidávat ostatni mouku a rukama na vále vypracovat hladké nelepivé těsto. Zabalít do fólie a dát na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice.
5. Těsto rozválít na plát a pomocí formiček vykrájet tvary. Nasypat na talíř kakao (výraznější obrys) nebo skořice (světlý obrys) a namočit razítko, poté dát na těsto.
6. Dát sušenky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C do zlaté (asi 8 minut). Nechát vychladnit.
7. Fondán nebo marcipán rozválet na vále poprášeném moučkovým cukrem na plát, vykrájet kolečka, pomocí razítek ozdobit a obarvit zlatou barvou. Nalepit na sušenky, a voilà, máte hotovo!
 
Recept na vánoční cukroví Andělky a razítka na fondán/sušenky Kukz Design
Copyright © Kopírování a další šíření receptů povoleno pouze s výslovným uvedením aktivního odkazu na stránky Kukz Design.
Nákupní košík
Přejít nahoru