
Milujeme perníčky, jejich pečení, vůni a chuť. S radostí se s vámi chceme podělit ještě s jedním receptem na vynikající medové perníčky hned měkké.
Máte chuť na něco voňavého a sladkého? Vyzkoušejte náš recept na měkké perníčky, které jsou jemné, nadýchané a zůstávají vláčné několik dní. Tento tradiční dezert je skvělou volbou nejen na sváteční stůl, ale i jako malá sladkost k odpolední kávě nebo čaji.
Perníčky provoní celou kuchyni směsí koření a medu a snadno se stanou oblíbeným receptem, ke kterému se budete rádi vracet. Můžete je zdobit cukrovou polevou, čokoládou, nebo si vychutnat jejich přírodní medovou chuť.
SUROVINY
- 500 g hladké mouky
- 150 g medu
- 100 g cukru (krystal)
- 120 g másla
- 1,5 č. lžička jedlé sody
- 2 lžičky mletého perníkového koření (dle chuti můžete více)
- 1 lžice kakaa
- 1 vajíčko

- Do velké mísy si nasypeme mouky a smícháme s kakaem a perníkovém kořením.
- Do hrnce dáme med, cukr a máslo a necháme rozpustit na středním plamenu. Míchejte dokud se cukr nerozpustí. Jakmile začne vřít (do prvních bublin), hrnec sundáme z plamene.
- Přidáme hned jedlou sodu a začne se velmi pěnit. Promícháme.


- Necháme vychladit a pak dáme jedno vejce. Dobře promícháme metličkou.

- Přidáme postupně mouku a vypracujeme hladké těsto.
- Zabalíme do folie a dáme do lednice přes noc.

- Těsto vyválíme na plát na 5 mm tloušťku. Vykrojíme z něj různé tvary.
- Pečeme perníčky v předehřáté troubě do 180 C asi 6 minut.

Recept na perníčky a vykrajovátka © Kukz Design
Copyright © Kopírování a další šíření receptů povoleno pouze s výslovným uvedením aktivního odkazu na stránky Kukz Design.
