Recept na měkké perníčky (klasické)

Vykrajovátko Amorek

Milujeme perníčky, jejich pečení, vůni a chuť. S radostí se s vámi chceme podělit ještě s jedním receptem na vynikající medové perníčky hned měkké.

Máte chuť na něco voňavého a sladkého? Vyzkoušejte náš recept na měkké perníčky, které jsou jemné, nadýchané a zůstávají vláčné několik dní. Tento tradiční dezert je skvělou volbou nejen na sváteční stůl, ale i jako malá sladkost k odpolední kávě nebo čaji.

Perníčky provoní celou kuchyni směsí koření a medu a snadno se stanou oblíbeným receptem, ke kterému se budete rádi vracet. Můžete je zdobit cukrovou polevou, čokoládou, nebo si vychutnat jejich přírodní medovou chuť.

SUROVINY
  • 500 g hladké mouky
  • 150 g medu
  • 100 g cukru (krystal)
  • 120 g másla
  • 1,5  č. lžička jedlé sody
  • 2 lžičky mletého perníkového koření (dle chuti můžete více)
  • 1 lžice kakaa 
  • 1 vajíčko
maslo
  • Do velké mísy si nasypeme mouky a smícháme s kakaem a perníkovém kořením.
  • Do hrnce dáme med, cukr a máslo a necháme rozpustit na středním plamenu. Míchejte dokud se cukr nerozpustí. Jakmile začne vřít (do prvních bublin), hrnec sundáme z plamene.
  • Přidáme hned jedlou sodu a začne se velmi pěnit. Promícháme.
vejce
soda
  • Necháme vychladit a pak dáme jedno vejce. Dobře promícháme metličkou.
testo
  • Přidáme postupně mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • Zabalíme do folie a dáme do lednice přes noc. 
formocky
  • Těsto vyválíme na plát na 5 mm tloušťku. Vykrojíme z něj různé tvary.
  • Pečeme perníčky v předehřáté troubě do 180 C asi 6 minut. 
permiky0

Upečené perníčky skladujte v uzavřené nádobě.

Po upečení perníčky budou měkké. Ale pokud se stane, že nebudou, tak je skladujte v chladu s kouskem rozkrojeného jablka, díky kterému dokonale změknou.

Recept na perníčky a vykrajovátka © Kukz Design

Copyright © Kopírování a další šíření receptů povoleno pouze s výslovným uvedením aktivního odkazu na stránky  Kukz Design.

Nákupní košík
Přejít nahoru