
Nejlepší linecké cukroví s marmeládou – tradiční recept plný chuti
Linecké patří k nejoblíbenějším sladkostem a málokteré vánoce se obejdou bez jeho jemné máslové chuti. Tento recept na linecké cukroví s marmeládou vás nadchne jednoduchostí i výsledkem – křehké těsto, voňavá marmeláda a chuť, která se s každým dnem rozvíjí.
Linecké je klasika, která nikdy nezklame. Hodí se nejen na sváteční stůl, ale i jako malá sladkost ke kávě během roku. Tajemství spočívá v kvalitních surovinách a správném odležení těsta – díky tomu budou vaše kousky dokonale křehké a jemné.
SUROVINY
- 75 g změklé máslo
- 90 g cukr. moučka
- 1 lžíce vanilkový cukr
- 1 vejce
- 130 g hladká mouka
- 70 g mleté mandle
- + marmeláda
POSTUP
- Vyšlehat máslo s cukr. moučkou a vanilkovým cukrem.
- Přidát vejce a vyšlehat.
- Přidát mleté mandle.
- Část mouky prosít do hmoty.
- Postupně přidávat ostatni mouku a rukama na vále vypracovat hladké nelepivé těsto. Zabalít do fólie a dát na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice.
- Těsto rozválít na plát a formičkami vykrajovat tvary.
- Dát sušenky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C dorůžova (asi 8 minut).
- Po vychladnutí slepujeme marmeládou.
…………………………………………………………………………………………………………..
Recept na linecké cukroví a vykrajovátka Kukz Design
Copyright © Kopírování a další šíření receptů povoleno pouze s výslovným uvedením aktivního odkazu na stránky Kukz Design.
